Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Zorgen om garantstelling Horst a/d Maas 800

25 januari 2018

Het college van B&W wil stichting Horst aan de Maas 800 een garantiestelling geven voor eventuele tekorten van maximaal 100.000 euro. De stichting is hierdoor verrast.

"In het raadsvoorstel van vorig jaar was er geen beperking van de garantstelling. Bovendien is er met ons niet vooraf overlegd over een beperking van deze garantstelling", zegt voorzitter Arie Stas.

Volgens de stichting moet het grootste deel van de uitgaven gedekt worden door fondswerving, sponsoring en subsidies van derden, allemaal inkomsten waarvan niet zeker is dat ze daadwerkelijk binnen komen. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat we erin slagen die bijdragen van fondsen, sponsorbijdragen en subsidies van derden te krijgen. Maar de stichting heeft geen vermogen en is daarom niet in staat risico's te dragen en af te dekken. Een garantstelling voor deze geraamde inkomsten is dan ook noodzakelijk om het project Horst aan de Maas 2019 uit te kunnen voeren. De conclusie dat wij de rest van het risico zelf kunnen dragen is onbegrijpelijk."

In het collegevoorstel staat verder dat het subsidiebedrag van 150.000 euro wordt verleend. Samen met de al verstrekte 50.000 euro, is er dan in totaal 200.000 euro subsidie voor de viering van 800 jaar Horst aan de Maas.

De stichting heeft haar zorgen dinsdag op tafel gelegd tijdens de vergadering van de Commissie samenleving. Alle betrokkenen zijn woensdag middels een nieuwsbrief op de hoogte gesteld.

De raad bespreekt het voorstel in de raadsvergadering van dinsdag 6 februari.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)