Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Zorgwoningen in De Baersdonck Grubbenvorst

17 mei 2017

Zorginstelling Dichterbij wil in De Baersdonck in Grubbenvorst studio’s realiseren voor 21 mensen met een lichte verstandelijke beperking. De eerste bewoners moeten in het najaar hun woning betrekken.

De Baersdonck aan de Kloosterstraat is jarenlang in gebruik geweest als dagbestedingslocatie voor cliënten van Dichterbij. Op dit moment maken diverse partijen uit Grubbenvorst gebruik van het karakteristieke pand. Dit blijft ook in de nieuwe situatie zo volgens Dichterbij. De studio’s komen op het binnenterrein van De Baersdonck.

Dichterbij zegt op korte termijn in gesprek te gaan met de gemeenschap van Grubbenvorst om het gebouw nog meer een plek voor en door Grubbenvorst te laten zijn. “De nieuwe inwoners willen graag deel uitmaken van de gemeenschap. Ze willen van betekenis zijn. Samen met het dorp, de inwoners, verenigingen en ondernemers gaan we daarom op zoek naar activiteiten en een invulling van het pand die meerwaarde hebben voor het dorp en de nieuwe bewoners”, zegt Marcia Adams, directeur Dichterbij regio Zuid.

 
foto: Google Streetview


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)